Tin Borovčak: Intervju s producentom video spota Zagorje spi

Video spot za skladbu ZAGORJE SPI je snimljen, montiran i u potpunosti spreman za objavu. Kao što smo najavili, javno ćemo ga objaviti u četvrtak 29. studenog u 19 sati.

Slijedi treći u nizu male serije tekstova kojom ćemo vas uvesti u skladbu Tomice Kolara. U nastavku pročitajte intervju s Tinom Borovčakom, producentom video spota Zagorje spi.

Tin, reci nam nešto o sebi. Tko si, odakle dolaziš, čime se baviš?

Moje ime je  Tin Borovčak, rođen sam u Zlataru gdje sam završio Osnovnu školu i Opću gimnaziju. Diplomirao sam na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu. Tijekom studentskih dana bavio sam se video produkcijom i snimanjem, što je ujedno i označilo moj daljnji put. Nakon fakulteta odlučio sam ne ostati u struci, već otvoriti svoju vlastitu firmu i nastaviti raditi ono što volim i čime sam se bavio tijekom studentskih dana. Vlasnik sam firme Cloudmedia i moram priznati da mi je to bila jedna od najboljih odluka u životu do sada.

Kmeti su prvi put snimali spot s tobom i oduševljeni su ovom suradnjom. Dojmile su ih se tvoje ideje i pogled „izvan kutije“. Kako ti je bilo surađivati s njima na ovom projektu?

Sama suradnja s klapom Kmeti bila je odlična! Moram priznati da su dečki od samog početka bili profesionalni i korektni. Na prvom dogovoru dali su mi nekakvo svoje mišljenje i okvirnu idejicu kako bi oni željeli snimiti i kako zamišljaju taj spot. A nakon toga, dobio sam potpuno slobodne ruke da na temelju njihove ideje i svoje želje i ideje napravim spot prema svojoj zamisli. Nakon što sam im predstavio svoju ideju, složili smo se i krenuli s radom. Ideja je malo inovativnija i drugačija. Vjerujem da i kao klapa sami razmišljaju u takvom pravcu. Vjerujem da će spot definitivno predstaviti klapu u onom svjetlu u kojem oni i sami žele da ih se predstavlja.

Možeš li nam ukratko objasniti tehniku snimanja spota Zagorje spi? Jesi li do sada koristio takvu ideju u drugim projektima?

Sama tehnika spota temeljila se na dvostrukoj ekspoziciji te kadrova Hrvatskog zagorja za vrijeme izlaska i zalaska sunca, u kojima je glumila naša predivna glumica Tea. Ljubavnu tematiku pjesme Tea nam je pokušala dočarati, i ujedno predstaviti Zagorje, svojim buđenjem na proplancima u Zagorju. Moram joj skinuti kapu – snimanje smo započinjali još za vrijeme mraka. Dok smo mi ostali imali šalove, kape i rukavice, ona je morala bosa hodati po rosnoj travi i vjerujem da se pošteno smrznula. Odradila je lavovski posao pa Tea, čestitam ti na tome.

Također smo snimili mnogo kadrova Hrvatskog zagorja, što pomoću drona, što sa zemlje, zatim nekoliko timelapsova Hrvatskog zagorja, kako bismo ih iskoristili u kadrovima dvostruke ekspozicije gdje se pojavljuju članovi klape Kmeti. Vjerujem da smo odradili jednu toplu inovativnu priču, uvrstili modernije i drugačije tehnike snimanja. Vjerujem da će se ljudima svidjeti spot kao takav, a i sama pjesma će još više ući u uho i postati prepoznatljivija.

I na kraju, kakvi su ti planovi za budućnost? Očekuješ li nakon ovog spota više angažmana u segmentu glazbenih spotova?

Prvi plan mi je definitivno uzeti godišnji odmor nakon više od godine dana napornog rada, te nastaviti dalje s drugim projektima u istom tempu. Firma funkcionira vrhunski, nakon godinu dana smo stali na stabilne i čvrste noge. Nadam se da će nam i spot donijeti nove angažmane, da ćemo  imati priliku raditi na još puno ovakvih lijepih toplih projekata. Još jednom se zahvaljujem klapi Kmeti, Tei kao glumici, svom bratu Franku koji mi je pomogao tijekom snimanja, te svim dobrim ljudima koji su prisustvovali pri izradi ovog spota.