Koncert “Klape pod zvijezdama” oduševio pregradsku publiku

U subotu 16. rujna 2017. koncertom “Klape pod zvijezdama” započela je manifestacija Branje grojzdja Pregrada 2017. Iako je koncert trebao biti održan na otvorenom ispred Zagorske katedrale i tako posjetiteljima pružiti jedno nezaboravno iskustvo, planove je (opet) pokvarilo loše vrijeme te je koncert premješten u dvoranu OŠ Janka Leskovara. Uoči koncerta Kmeti su se složili, “dopeljali” i posložili stolce iz vijećnice, postavili kulisu, koordinirali postavljanje razglasa, i brinuli se da svi gosti budu lijepo dočekani. A k tome su morali i popevati onak kak spada… 🙂

Ipak, loše vrijeme i nova lokacija nisu pokolebali Pregračane i sve ostale da u iznimno velikom broju dođu na ovo događanje! Uoči samog početka tražilo se mjesto više na tribinama i među stotinjak dodatno postavljenih stolica. Dvorana je bila krcata, a nadamo se da su Kmeti, Sotelia i Kirjales ispunili sva očekivanja.

Tijekom sat-i-polnog koncerta zaredale su 22 skladbe, a publika je uz neke poznate hitove zdušno pjevala s izvođačima. Sve je zaključeno autorskom skladbom Kmeta – Stara klet – koja je ujedno i službena himna manifestacije Branje grojzdja.

Fotografije s koncerta:

Ovog prilikom zahvalili bismo svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovom projektu. Prije svega, zahvaljujemo se izvođačicama (Kirjales i Sotelia) koje su se rado odazvale i nastupile zajedno s nama. Zahvaljujemo gradu Pregradi, gradonačelniku Vešligaju i Turističkoj zajednici grada Pregrade koji su i financijski i logistički potpomogli ovaj projekt. Također, zahvaljujemo i ravnateljici OŠ Janka Leskovara Zdravki Žiger Žgela koja nam je odlučila ustupiti školsku dvoranu za potrebe koncerta, te gđi. Draženki Gretić koja nam je ustupila prostor u Gradskoj knjižnici za održavanje domjenka i puno pomogla oko organizacije istog.

Zahvaljujemo županu g. Željku Kolaru koji se odazvao i samoinicijativno posjetio naš koncert te pokazao da cijeni naš rad i izvedbu. Zahvaljujemo voditeljici Andreji Krizmanić koja je izvrsno vodila cijeli program, našim prijateljima redarima te svim fotografima i novinarima koji su samoinicijativno odlučili obilježiti i pratiti ovaj događaj.

Zahvaljujemo župniku vlč. Ivanu Mikecu koji se potrudio najaviti koncert i ponudio je pomoć pri organizaciji ispred crkve. Iako ovaj put tu pomoć nismo iskoristili, preporučamo se za sljedeći put. 🙂

I na kraju, zahvaljujemo posebno našim suprugama i obiteljima koje nas podržavaju u našem radu i nebrojeno puta se žrtvuju za nas.