Nastupili smo na ovogodišnjoj 20. Krijesnici i izveli Miesec

krijesnica2016

Ove godine održana je jubilarni 20. festival Zagorska krijesnica u organizaciji Radija Hrvatsko Zagorje Krapina. Nastupili su Kavaliri, Tamburaški sastav Krijesnice, Siniša Miklaužić, Klapa Kmeti, Kristina Anđelka Đopar, Ženska vokalna grupa Lire i tamburaši KUD-a Đurmanec, Andrija Kos i Tamburaški sastav Zlatni trzaj, Ivan Brezni i KUD Klaruš Maruševec, AKUD Žensko kazalište Gornje Jesenje, Klapa Bjelovar, Siniša Belošević, Vokalno instrumentalni sastav JOKS i Vokalni sastav Stari pajdaši, Srečko Blažičko, Dario Došlić i prijatelji Krijesnice. Ovaj festival svake godine iznjedri niz uspješnica, a tako će sudeći prema reakcijama publike biti i ove godine.

Ove godine Krijesnica je podarila 13 novih. Posjetitelji su mogli uživati u svim vidovima glazbenog stvaralaštva u Hrvatskom zagorju, a čijem je okupljanju „Krijesnica“ svih ovih godina ostala vjerna. Pozdravili su to i izvođači koji su već više godina sudionici Krijesnice, ali i debitanti.

Klapa Kmeti je nastupila sa svojom novom skladbom Miesec čiji tekst i glazbu potpisuje Tomica Kolar, a aranžman Siniša Miklaužić i Toni Eterović.