Održan tradicionalni božićni koncert u pregradskoj župnoj crkvi

Tradicionalni božićni koncertu u crkvi Uznesenja BDM u Pregradi održan je na 4. nedjelju došašća 18. prosinca 2016. s početkom u 15,30 sati. Na koncertu su nastupili župni zborovi – mješoviti crkveni zbor Salve Regina, dječji zbor Zvončići i zbor mladih Kyrie. Osim njih, nastupili su i gosti zbor mladih Note Ljubavi iz župe Sv. Nikole u Gornjoj Bistri te klapa Kmeti koja se predstavila u dvije točke.

U prvoj točki izveli smo skladbe Božićna popevka (skladba poznatog duhovnog kantautora Čede Antolića koju smo sami aranžirali i priredili za klapsko pjevanje) te Kyrie Eleison – tradicionalnu božićnu pjesmu koju je aranžirao Siniša Miklaužić.

U drugoj točki na kraju koncerta izveli smo našu novu autorsku skladbu Miesec (Tomica Kolar) te tradicionalni pučki napjev iz Kolarije pod nazivom Sveta tri kralja. Ovim napjevom se uoči Tri kralja pozdravljalo sumještane pred vratima domova kako bi im se čestitao Božić i Nova godina te zaželjelo mir i blagostanje. Župnik vlč. Ivan Mikec je odmah nakon koncerta zatražio da mu dostavimo note ovog napjeva kako bi ga priložio u Spomenicu župe i kako bi na taj način ostao trajno sačuvan.