Po dragome kraju – s Nizozemcima u pjesmi i slavlju

Tijekom sljedećeg vikenda održat će se hodočasnički posjet župljana župe sv. Franje i Klare iz Twella (Nizozemska). Hodočasnike dovodi njihov pastoralni djelatnik, a naš Pregračan Ivan Kantoci. Posjet će trajati od 9. do 14. svibnja 2018. u sklopu kojeg će posjetiti Pregradu, Vinagoru, Svete Gore, Zagreb, Mariju Bistricu, Varaždin i Donju Stubicu gdje će biti i smješteni.

Ono što nas očekuje tijekom ovog posjeta je i glazbeni program. Naime, hodočasnici čine zbor koji rado pjeva i održat će dva nastupa. Tijekom oba nastupa gosti će im biti klapa Komin iz Zagreba i klapa Kmeti iz Pregrade. Prvi nastup održat će se u zagrebačkoj katedrali u subotu 12. svibnja s početkom u 10 sati. Drugi nastup održat će se u nedjelju 13. svibnja (sljedeći dan) u pregradskoj župnoj crkvi (Zagorskoj katedrali) s početkom u 10 sati – prije nedjeljne svete mise.

Pozivamo vas da dođete slobodno oba dana i poslušate izvedbe zbora iz Nizozemske i dviju domaćih klapa. Repertoar neće biti identičan. Dođite i uživajte u glazbi.