Koncert klape Kmeti kao vrhunac ovogodišnjeg Branja grojzdja

Ovogodišnja manifestacija Branje grojzdja Pregrada jubilarna je 50. manifestacija po redu, a organizirana je u nezavidnim epidemiološkim uvjetima sa značajno skromnijim programom nego inače. Ipak, događaj koji se svakako istaknuo iznad ostalih bio je koncert klape Kmeti i gostiju koji je održan na punom Trgu Gospe Kunagorske, koji je za ovu prigodu pretvoren u Trg dobre kaplice, u večernjim satima u četvrtak 24. rujna 2020.

Okupljena brojna publika iz Pregrade, ali i okolnih općina i gradova (Hum na Sutli, Desinić, Krapina, Đurmanec, Krapinske Toplice, itd.) imala je priliku uživati u dvosatnom koncertu koji je uključivao vrlo raznolik repertoar – od autorskih skladbi, preko a capella izvedbi i obrada popularnih pop/rock hitova pa sve do ritmičnih zagorskih polki u višeglasnoj obradi. Na pozornici su se izmjenjivali domaćini klapa Kmeti, zatim klapa BRV iz Kumrovca te kantautor Rajko Suhodolčan.

Možda ove godine najveća pregradska manifestacija nema velikih koncerata profesionalnih glazbenih estradnjaka, ali ovaj održani koncert može se bez imalo srama svrstati među veća događanja koja su barem na trenutak ljudima vratili osmijeh na lice i prisjetili ih na to da pjesma liječi dušu i tijelo. A odgovorno ponašanje i držanje određene socijalne distance ne moraju značiti da se svi zajedno ne možemo i dobro zabaviti!

Klapa Kmeti, Klapa BRV i Rajko Suhodolčan (foto: Karlo Mitok)