Koncert “U ozračju KAJ-a” u prepunom Lisinskom

Velika koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog bila je u nedjelju 23. veljače 2020. poprište kajkavske glazbe. Poznati kajkavski izvođači privukli su mnoštvo publike koja je gotovo u potpunosti ispunila veliku koncertnu dvoranu. Hrvatski tradicijski glazbeni projekt U ozračju KAJ-a organizirao je Radio Kaj, a time je ujedno proslavljen i 30. rođendan radija. U duhu plemenitog patriotizma, sve bogatstvo stvaralaštva vrijednih ljudi koji vole svoju domovinu, svoj zavičaj i gaje ljubav prema našemu, čuvanju našega, u duhu vlastitog identiteta i vlastite tradicije s kajkavskom popevkom, plesom i riječju putovat će širom Hrvatske.

U dvosatnom koncertu publika je imala priliku uživati u poznatim hitovima kajkavske glazbe. Riječ je o kajkavskim popevkama izvedenim na festivalu Pjesma i tambura, Festivalu kajkavskih popevki i drugim festivalima i manifestacijama, uz orkestar Radija Kaj. Nastupili su Branko Greblički Ventek, Savski Valovi, Tereza Kesovija, Elvira Voća, Bojan Jambrošić, Marko Škugor, Iva Ranogajec Inkret, Roko Vušković, Ivan Benc, Queentete, Gordana Ivanjek Tušek, Tihomir Kožina, Vladimr Kočiš Zec, Danijela Pintarić, Gazde, Ivan Mihovc Miki, Minea, Mirko Švenda Žiga, Dario Došlić, Kajde, Nina Kraljić, Zdenka Kovačićek, Mia Dimšić i Klapa Kmeti.

Kmeti su ovom prilikom samostalno izveli skladbu Ne pozabi dedovinu, a nastupili su i kao pratnja Renati Končić Minei (Tu lepi su cajti), Dariju Došliću (Pod brajde) i Roku Vuškoviću (Spoved).