U prepunoj festivalskoj dvorani održan valentinovski koncert Srčece moje

Veliki valentinovski koncert „Srčece moje“ klape Kmeti i više je nego ispunio očekivanja publike. Koncert je održan u nedjelju 16. veljače 2020. u festivalskoj dvorani u Krapini, a pod organizacijom Pučkog otvorenog učilišta Krapina i Grada Krapine.

Ulaznice za koncert bile su besplatne, a razgrabljene su gotovo tri tjedna pred početak koncerta. I na sam dan koncerta tražila se karta više. Poneki sretnici uspjeli su i tada doći do svojeg vrijednog papirića, a sve iz razloga jer su neki ljudi, koji su već ranije preuzeli ulaznicu, iz objektivnih razloga morali odustati od dolaska. Ipak, sudeći po reakcijama publike, nikome nije bilo žao što se tu večer našao u najelitnijoj zagorskoj dvorani. Svi su zdušno pjevali dobro poznate tekstove.

Program je vodila poznata voditeljica Karmen Špiranec, a osim klape Kmeti sudjelovale su i gošće – ženski vokalni sastav Queentete iz Krapine, ženska vokalna grupa Lira koja djeluje pod KUD-om Đurmanec, ženski vokalni sastav Ratkajke iz Vinagore, te ženski vokalni ansambl Sotelia iz Huma na Sutli.

Od samog početka do kraja u dvosatnom koncertu redali su se poznati ljubavni hitovi te autorske skladbe navedenih sastava. Ovo je ujedno bila i prilika u kojoj je klapa Kmeti premijerno predstavila svojeg novog člana – Martina Lazičkog iz Vinagore. Martin svira klavijature i harmoniku te je određene blokove pjesama „odradio“ uz crno-bijele tipke i uz zabavne ritmove podigao atmosferu do usijanja. S druge strane, vokalno se priključio drugom tenoru. Koncert je završen zajedničkom skladbom La musica di notte.

Nadamo se da će ovaj koncert postati svojevrsna valentinovska tradicija te da se vidimo i sljedeće godine u istom ili još boljem ambijentu.

U nastavku pogledajte nekoliko fotografija s koncerta „Srčece moje“.

> Ostale fotografije s koncerta “Srčece moje”