Objavljujemo novu studijsku snimku i video za skladbu Liepa jesen

Dragi prijatelji, kao što smo i najavili, danas službeno objavljujemo našu novu studijsku snimku – Liepa jesen. Trenutak objave vrlo je pažljivo odabran. Radi se o samom početku jesenskog godišnjeg doba, ali i o periodu kada traje tradicionalna manifestacija 49. po redu Branje grojzdja Pregrada.

Pjesmu Liepa jesen potpisuje naš član Tomica Kolar koji je zapisanu pjesmu preuzeo od svojeg dedeka Ljudevita Kolara. Staru pjesmu svojeg dedeka dodatno je usavršio i razradio. Dodatne detalje o samom nastanku pjesme pročitajte u osvrtu o nastanku Liepe jeseni.

Vokalni aranžman osmislio je naš stručni voditelj Siniša Miklaužić, a skladba je snimljena u Kassandra studiju u Mariji Bistrici. Jučer smo spomenuli da je u skladbi prvi put korišten i novi instrument – lagviček, kladivec i komad železa kojim se stežu obruči. Taj instrument smo prenijeli u sam studio gdje smo i snimili zvukove udaraca po njemu.

I za kraj video… Kao što možete vidjeti, video se sastoji od svojevrsne retrospektive fotografija Branja grojzdja Pregrada od 1971. do danas. Video je složilo i montirao Andrija Potočki, rodom iz Cigrovca. Možda ćete na fotografijama prepoznati sebe, nekoga iz svoje obitelji, ili svoje prijatelje i poznanike. Bilo kako bilo, vjerujem da će vam se retrospektiva kao podloga Liepoj jeseni svidjeti.

Poslušajte video i pretplatite se na naš YouTube kanal kako biste ubuduće dobili obavijest čim objavimo novu snimku.